perjantai 29. huhtikuuta 2016

Minulla on viikonloput vapaana. Puhuin jo ensimmäisenä päivänä kuinka aijon käydä Wartburgin linnassa heti ensimmäisenä päivänä. Keskiviikkona minulle ehdotettiin josko haluaisin työssäoppimispaikan  kanssa käydä siellä, sehän sopii minulle. Saan seuraa mukavista työkavereista ja lapsista <3 tykkään <3
Keskiviikkona pääsin myös osallistumaan kerranviikossa tehtävään ruokakauppareissuun. Kaksikärryllistä ruokaa :) kaikki osallistuivat talolla auton purkamiseen, se kävi tosi nopeasti!
Iltapäivällä pääsin katsomaan kahden lapsen sirkus esitystä, se oli todella mielenkiintoista.
Eilen täällä jo leikattiin nurmikoita ja kukkia on joka puolella. Lämintä täällä tosin ei ole ollut... Lämpimämpiä säitä odotellessa 😌

torstai 28. huhtikuuta 2016

Minulla on ollut hieman haastetta päästä koneilla nettiin...
Rautatieasemalla saa olla 30 min ilmaiseksi ja joissakin kahviloissa on sama juttu. Aika tosin ei taida olla ihan niin rajattua kahvilassa mitä asemalla.
Eilen mietin miten lisään kuvia tänne blogiin kunnes tänään tajusin, laitan eka tallentaen kuvan puhelimestani nettiin ja sieltä kopioimalla blogiin... :)

Maisemat työssäoppimispaikan sisältä, suoraan Wartburgin linnaan!

Kävin eilen tukihenkilöni työpaikalla ja yhdelle hänen opettamalleen luokalle laskin Maiken pyynnöstä 1-10... Eräs pojista ei saanut naurustaan loppua, työharjoittelupaikassa kun kerroin tapauksesta sain tietää miks näin oli 😊
Numero kaksi tarkoittaa jotain ihan muuta täällä 😆

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Ensimmäinen työpäiväni meni mielestäni hyvin ottaen huomioon etten osaa saksaa kuin muutaman sanan. Onneksi lapset osaavat puhua englantia, samoin ohjaajat.


Työssäoppimis paikkani on iso huvila... tai pikemminkin kartano josta on suora näköala wartburgin linnaan. Talossa on 3 hiukan erillaista yksikköä. Kokonaisuudessaan talo on todella iso, todella korkealla mäellä ja todella upea vanha kartano.


Lapset / nuoret yksikössä ovat 7 vuodesta aina 17 vuoteen. Yksikössä on sekä tyttöjä että poikia.
Lapset / nuoret ovat yksikössä 3 kk- useampia vuosia. Rakennuksen muissa yksiköissä on toisessa nuorempia lapsia ja toisessa lapsia jotka ovat talossa vain muutamia viikkoja.



tiistai 26. huhtikuuta 2016

Eilen saavuin Saksaan. Ensimmäinen kerta Frankfurtin kentällä. Iso oli kenttä, hyvät oli opasteet. Opasteiden avulla osasin hyvin junalipun myynti pisteeseen. Lipun ostaminen onnistui englanniksi 😌
Junamatka meni hyvin ottaen huomioon että mahatauti alkoi lentokoneen ollessa yläilmoissa, enkä ostanut paikkalippua junaan. Satuin istahtaan sellaiselle paikalle johon ei ollut kellään lippua.
Eisenahiin juna tuli sen verran myöhässä että tukihenkilöni jo kyseli missä olen ennenkö juna tuli asemalle. Onneksi olin kurkannut Facebookista minkä näköistä ihmistä katselen kun junasta ulos tulen!
Hymyilevä ja iloinen ihminen oli vastassa. Hän kertoi todella paljon minulle Eisenahista ja vei minut asuntolaan. Odotin että minulla olisi soluasunto jossa olisi yhteiskäytössä kylppäri ja keittiö. Oli todella hienoa huomata että minulle oli käyttöön varattu huoneisto, isohuone telkkareineen, sohvineen ja hyvine sänkyineen sekä kylppäri ja oma keittiö 😍
Sain muutaman tunnin aikaa levätä ja purkaa tavarani. Kun tukihenkilöni tuli takaisin oli oloni hieman heikko. Hän ehdotti josko olisi käynyt puolestani kaupassa. Halusin kuitenkin itse liikenteeseen raittiiseen ilmaan. Kävimme kävellen keskustassa. Hankin itselleni ruokaa ja lääkettä mahatautiin. Yrttitippoja veteen, pahaa oli. Se tosin auttoi!
Asuntolalle takaisin tultua olin väsynyt. Soitin kotiin ja meni nukkumaan. Kuume nousi ja laski yön aikana. Nukuin 15 tuntia katkonaisesti.
Nyt olo on hyvä ja ruokakin taas tuoksuu hyvälle 😃
Tänään on ensimmäinen työpäivä, odotan kovasti sitä. Onneksi tuo pöpö jo hellitti ja olo on hyvä!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Huomenna lähtö ja tavarat pakattu.
Työssäoppimis paikka kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Kovasti odotan jo sinne menoa :)